Junius 8 a
V programe Obecnej dievčenskej a chlapčenskej meštianskej školy z Dobšinej, ktorý zorganizovala pri príležitosti korunovácie panovníka vystúpil dievčenský spevokol, Štefan (István) Zsarnay, žiak 6. ročníka, predniesol báseň "Vándormadár" od Emila Abrányiho. Darca, ktorý chcel zostať v anonymite daroval účinkujúcim na osvieženie víno a pivo.