Az iparos tanoncziskolai vizsgák
Učňovská škola v Rožňave pozýva na záverečné skúšky učňov, ktoré sa uskutočnia v nedeľu v priestoroch Štátnej ľudovej školy. Zároveň v priestoroch tejto školy bude otvorená výstava kresieb. [Iparos tanoncziskola v Rožňave patrila pod správu mesta a bola založená v roku 1885. In: Hazslinszky, Rudolf: Kalauz]