A tót nemzetiségi sajtó terjedés
Od prvého júla začnú v Ružomberku vychádzať Liptovsko-Oravské noviny ako mesačník, ktorého cieľom je získať čo najväčší počet čitateľov za myšlienku slovenskej rovnoprávnosti.