Kitüntetett hősök
Vyznamenaný major Ladislav (László) Juhász je zaťom zeman, statkára a politika hlavného župana [od r.1910 hlavný župan Abovsko-turnianskej župy a mesta Košíc] E. Sziklayho [rodáka z Rožňavy]. Poručík Rudolf (Rezső) Pósch je potomkom rozvetvenej rožňavskej šľachtickej rodiny.