A gömöri fiuk hadizászlója
Pri 25. vojenskom pešom pluku v Lučenci slúžilo najviac odvedencov z Gemera. Siedmej stotine odovzdali ručne zhotovenú zástavu rimavskosobotských žien predstavitelia Rimavskej Soboty Pavol Szoyka, Mikuláš a Karol Rábely.