A koler elleni védekezés - Pósch, Jozef
Nariadenie mešťanostu Rožňavy Jozefa (Józsefa) Póscha obsahuje 8 základných bodov, ktoré je potrebné dodržiavať, pretože na niektorých miestach Uhorska sa vyskytla ázijská cholera. V Gemersko-malohontskej župe nie sú zatiaľ hlásené prípady onemocnenia.