Az országos
Boršodsko-gemerská sekcia Krajinskej uhorskej baníckej a hutníckej spoločnosti zasadala v Dobšinej 5.07.1902. Hlavným bodom programu bolo zhodnotenie hospodárenia v roku 1901/2. Bol predložený návrh na založenie mineralogického múzea v tejto časti Gemera, ktoré je mimoriadne bohaté na rozličné minerály a nerasty. Bolo konštatované, že začali prípravné práce na baníckej monografii Gemersko-malohontskej župy, autorom ktorej bude banský odborník Gustáv (Gusztáv) Eiszele.