A rozsnyói művelődési egyesület megalakúlt
Stanovy spolku boli prijaté po štylistických úpravách. Do výboru boli zvolení títo členovia: Adela (Adél) Bartholomaeidesz, Varga Józsefné, Dr. Rudolf (Rezső) Hazslinszky, Dr. Ladislav (László) Katona, Pavol (Pál) V. Nagy, Aladár Pósch, Dr. Dezider (Dezső) Pósch, Štefan (István) Smid, Július (Gyula) Terray, Artúr Weiszkopf. Zatiaľ má spolok 150 riadnych členov.