Múltak emlékei : Királyi pénztárőri utasitás 1712-ből - Doby, Anton, földi
Historik Anton Doby földi pôsobiaci v Humennom opisuje vznik kuruckého hnutia. Po kuruckom vzplanutí e.1712 uhorská komora vydala smernicu pre pokladničných strážnikov. Najprv bola zverejnená v latinčine, neskôr, r.1790 aj v maďarčine. Cesta historickej listiny o pôsobení Rákociho. Poslednýkrát ju autor článku videl v r.1903 na výstave Rákociho relikvie v Košiciach.