A polgári kaszinó nagygyülése
Rok 1904 (60. rok existencie) bol pre Meštiansky konverzačný spolok (meštianske kasíno) naplnený dôležitými udalosťami. V prvom rade kasíno sa presťahovalo do nových - vlastných priestorov. Hlavným zapisovateľom spolku sa stal advokát Ladislav (László) Katona. 20.10.1844 bolo založené meštianske kasíno a jeho predsedom sa stal Ferdinand (Nándor) Stolcz. V roku 1904 sa stalo 53 občanov novými členmi. Na konci roka 1904 mal spolok - kasíno 234 členov.