Az utolsó Tölgyessy - Hosszu, Eugen
Príbeh nešťastnej tragickej lásky Aladára Tölgyessyho, syna bohatého Štefana (Istvána) Tölgyessyho a chudobného dievčaťa Irmy. Autor Eugen (Jenő) Hosszú pôsobilako knihovník v Katolíckom tovarišskom spolku v Rožňave od januára 1905.