Az oláhpataki ev. egyház
Július (Gyula) Terray, gemerský senior, vysvätí dňa 22.01.1905 kostolný zvon vo Vlachove. Slávnostnú reč prednesie betliarsky duchovný Ľudovít (Lajos) Stempel. Popoludní o 13,00 hod. sa bude podávať slávnostný obed.