A közönség köréből
V Dobšinej vznikla situácia, keď liberálna strana chcela vytvoriť koaličnú liberálnu stranu spolu s 1-2 voličmi nezávislej strany a postaviť svojho protikandidáta za Tiszovu politiku. Preto zvolala strana nezávislých schôdzu na podporu Gejzu (Gézu) Andrášiho (Andrássyho), ako parlamentného poslanca proti vládnej politike. [V časoch Tiszovej vlády patril Gejza (Géza) Andráši (Andrássy) k disidentom, neskôr k Ústavnej strane. V rokoch 1891-97 a 1906-10 bol poslancom uhorského snemu za Rožňavu, v rokoch 1910-1908 za Humenné. In: SBS 1, s. 59 a MÉL 1, s. 33].