Katonai áthelyezés
Poručík Karol (Károly) Kránitz, ktorý pôsobil pri 16. pešom domobraneckom pluku v Banskej Bystrici, ako poručík práporu v Balassa Gyarmat (MR) - bol v januári 1905 prevelený do Jelšavy.