A homonnai izr. felekezeti iskola - W.
Úvodník o humenskej židovskej konfesijnej škole, o požiadavkách rodičov detí navštevujúcich túto školu na reformu vzhľadom na to, že nezodpovedá súčasnej dobe. Židovská náboženská obec sa uzavrela pred všetkými pokrokovými zmenami, nezodpovedá uhorským vlasteneckým predstavám.