Lopják az életet - Józsa, Anton
[Anton (Antal) Józsa pôsobil ako kráľ. školský inšpektor pre oblasť Gemera a Malohontu so sídlom v Rimavskej Sobote od roku 1895. Narodil sa 9.05.1862 v Halaši, župa Pest. Jeho predkovia pochádzali zo Sárközu. Publikoval v budapeštianskych a vidieckych novinách vlastnú tvorbu a pedagogické články, fejtóny. In: Szinnyei, J. 5, s. 683-684].