Uj hadosztályparancsnokok
Stručná správa o vymenovaní generálmajora Ferdinanda (Nándora) Kossaka k 27. pešej divízii do Košíc namiesto odstupujúceho generálporučíka Fridricha (Frigyesa) Gerstenbergera. Do košického pluku nastúpil v októbri 1914 aj generálmajor Alfréd Schenk, ktorý dovtedy pôsobil pri 15. pešej divízii v Miskolci (MR).