Buczuzó szerkesztő
Učiteľ Karol (Károly) Sztankovics patril medzi zakladateľov týždenníka Dobsina és Vidéke. [Bol autorom prekladu divadelnej hry Rabló gyilkosság a Zugutczában z nemčiny, ktorá vychádzala na pokračovanie v týždenníku Sajo-Vidék v roku 1902. Svoju premiéru mala v Dobšinej, kde ju nacvičili tamojší divadelní ochotníci. Vyšla aj knižne v Rožňave v apríli 1902 v tlačiarni Sajó-Vidék vo forme malého zošita. Činný v kultúrnom a spoločenskom živote Gemera].