Nincs kolera betegünk
V nemocnici Kossu-Schoppera Rožňave bol jeden prípad ochorenia na choleru. Vojak však vyliečení zomrel na iné zdravotné komplikácie. Bol okamžite pochovaný a boli vykonané všetky potrebné hygienické protiopatrenia.