A kitüntetés átadása
O odovzdanie záslužného kríža za odvahu preukázanú na bojisku požiadalo veľiteľstvo 9 pešieho pluku v Košiciach Dr. Jozefa (Józsefa) Póscha, mešťanostu Rožňavy. Uskutoční sa vo veľkej sále radnice v Rožňave.