Roskovics festő Gömörben
[Ignác Roškovič (Roskovics) sa narodil 28.09.1854 Slavkovce (MI) - zomrel 29.11.1915. Pracoval na oltárnych maľbách a kostolných nástenných maľbách (napr. v Kecskeméte v Maďarsku). Publikoval umenovedné články v Magyar Szemle, Vasárnapi Ujság a inde. Pre Vasárnapi Ujság pripravil článok o svojom pobyte v Krásnohorskom Podhradí v lete roku 1901. In: MÉL 2].