A kis grófnő - H.....h J...s
Preklad z francúzskeho originálu - I. a II. časť. Autorom originálu je Rivollet. [Preložil János (Ján) Horváth, redaktor novín Dobsina és Vidéke. Poviedka je v plnom rozsahu a pod vlastným menom uverejnená v zbierke Sajómenti álmok: Elbeszélések. Rozsnyó, tlačiareň Sajó-Vidék 1904].