Porczellángyár Murányban
Výroba porcelánu v Uhorsku je málo rozvinutá. Jedine porcelánka v Pécsi vyrába tzv. Zsolnaiho porcelán. Autor článku preto schvaľuje rozhodnutie Jozefa Mayera venovať sa rozvoju tohto druhu priemyslu.