Hazai bányalámpa
Stručná správa o započatí výroby baníckeho kahanca v továrni Karola Rátha v Rožňave. Výrobok odporúča Obchodná a priemyselná komora v Miskolci (MR), ako kvalitný výrobok domácej proveniencie.