Rőczey István síremléke
V Dobšinej bola zorganizovaná finančná zbierka na výstavbu sochy učiteľovi a riaditeľovi Štátnej meštianskej školy v Dobšinej. Mešťanosta Revúcej Karol (Károly) Stefancsok prispel sumou 150 korún. Mesto Dobšiná zatiaľ neprispelo ani halierom do zbierky. Zabúda sa pritom, že zosnulý učiteľ bol veľmi aktívny v kultúrnom a spoločenskom živote mesta Dobšiná.