A Tompa szobor leleplezése - (E.Z.)
Veľkolepej slávnosti sa zúčastnili predstavitelia evanjelickej reformovanej cirkvi, Petőfiho spoločnosti, Maďarskej akadémie vied, Domova spisovateľov a novinárov z Budapesti (MR). Slávnostnú reč predniesol hlavný župan Ladislav (László) Hámos dňa 4.06.1902