A magyar nőkhöz - Bokor S., Malvína
Úlohy ženy v uhroskom štáte pčoas vojny. Ako príkald sa uvádzajú ženy z histórie: Alžbeta (Erzsébet) Szilágyi, Zuzana (Zsuzsánna) Lorántffy, Katicza Dobó, Dorota (Dorotta) Kanizsai.