Az érdemkereszt átadása
Nadporučík Rudolf (Rezső) Pósch, rodák z Rožňavy, ktorý pôsobí v Piatom pešom pluku v Košiciach, bol za svoje zásluhy na fronte vyznamenaný záslužným krížom. Slávnostné odovzdanie sa uskutočnilo 25.11.1914 v mestskej radnici v Rožňave. Zúčastnili sa ho predstavilia mesta.