Nagylelkű adomány
Ondrej (András) Harmatta, správca majetkov grófa Gejzu Andrášiho (Gézu Andrássyho) a aj Alexandra Andrášiho, pochádzal z baníckej rodiny z Dobšinej. V roku 1914 poukázal pre Evanjelické kolégium v Prešove sumu 100 korún, ktorú po dobu piatich rokov budú poukazovať na konto tejto školy