Budapestiek kirándulása Gömörbe
36 žiakov budapeštianskeho Evanjelického a.v. gymnázia pod vedením profesora Ladislava (László) Rátza pricestuje z Dobšinej do Rožňavy 21.05.1902. Turistického sprievodcu po prírodných krásach kraja im bude robiť profesor Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave Rudolf (Rezső) Hazslinszky.