Papi beiktatás
Rožňavská evanjelická reformovaná cirkev pôsobila do roku 1902 ako fília brzotínskej. Prvým rožňavským kňazom sa stal Ladislav (László) Réz - vynikajúci spisovateľ, kňaz z Humenného. Do Rožňavy pricestoval 17.04.1902.