Az "EMDEM" - Tichy, Koloman
Zamyslenie sa nad vojnou a zmenami, ktoré prináša do života. Rozoberá vojnové udalosti, ktoré zasiahli Veľkú Britániu. Mesto Emdem sa stalo symbolom zničenia. [Autor pôsobil ako maliar v Rožňave, študoval na Evanjelickom a.v. gymnáziu v Rožňave. Je autorom viacerých reportáži uverejnených v týždenníku Rozsnyói Hiradó].