Az ördög bibliája - Várossy, Michal
Karty dovezené pravdepodobne z východu. V Uhorsku ich rozšírili cigáni. Autor článku odsudzuje kartové hry, ktoré sú prostriedkom hráčskych vášni. [Michal (Mihály) Várossy viď. Szinnyei, József: Magyar írók élete és munkái.- Budapest: Kiadja Hornyánszky Viktor, 1914.- S.946-947.]