A nőegylet bálja
Správa o prípravných prácach Humenského dobročinného ženského spolku (homonnai jótékony nőegylet) pre zorganizovanie plesu spojeného s ochotníckym predstavením. Pálné Pápay, predsedníčka komisie zábavy, ktorá má dlhoročné skúsenosti na ochotníckom poli vyberie hru aj osoby pre zobrazenie.