Polgárőrség szervezése - Riedt, Štefan
Minister vnútra vydal na základe požiadavok hlavného župana Gemersko-malohontskej župy Gejzu (Géza) Kubinyiho nariadenie č.6102 /14, ktorým povoľuje budovať v meste národné gardy. Prihlásiť sa môže bezúhonný muž, ktorý dovŕšil 18 rokov, fyzicky zdatný - u mestského žandárskeho kapitána Štefana (István) Riedta.