Egy végrendelet körül - Thomán, Dávid, 1838-1913
Mecénka Jánosné Kranzthor, rodená Karolína (Lina) Klein v svojom testamente venovala ročné výnosy jedného zo svojich domov na Hlavnej ulici v Humennom na podporu dievčenskej školy. Autor článku [bývalý štátny lekár Zemplínskej župy] poukazuje na problematiku pri 15. výročí jej úmrtia