Berényi előadása
Stručný referát o osvetovej prednáške na tému "Národopisné pomery našej vlasti", ktorú na dobrej úrovni predniesol profesor štátnej meštianskej školy v Humennom (állami polgári iskola) Lazar (Lázár) Berényi. Prednáška bola doplnená zaujímavosťami, obrázkami humorom, ako aj sprievodným klavírnym vystúpením Ireny (Irén) Spira