A néptanitókról - F.
Úvodník s úvahou o myšlienke ľudovýchovného učiteľa z obce Staré, ktorý zaviedol vo voľnom čase žiakov ručné viazanie farebných cvernových gombíkov. Tieto postupne rozposielajú do Budapešti a väčších miest Uhorska na odpredaj obchodníkom. Vylepšovanie finančných pomerov školopovinných žiakov (za 3 hodiny dennej práce ide o 50-60 hal. zárobok). Možnosť tejto práce aj pre poľnohospodársky úsek, čím by sa v zimných mesiacoch mohli zaoberať a čiastočne by to obmedzilo aj vysťahovalectvo.