Hirek a városházáról
Po zrieknutí sa Maximiliána (Miksu) Gála funkcie verejného túrora, ktorú vykonával s najväčšou spokojnosťou obyvateľstva desaťročiesa do vypísaného konkurzu sa prihlásil vo februári 1905 Edmund (Ödön) Kubinyi, rožňavský obchodník, ktorý je členom MZ, člen správnej rady sporiteľne, člen Prvej pohrebnej spoločnosti (tzv. 40 forintový spolok), správca rímskokatolíckeho sirotinca (špitál), pokladník pri mestskej priemyselnej škole (városi iparos iskola).