Jótékonyság nálunk : Viszhang a "H.és V."c. vezércikkére - Böszörményi, Alexander
Polemika okolo článku Homonna és Vidéke č.15/1910. Lotéria organizovaná na deň detí v prospech Ligy na ochranu dieťaťa (Gyerekvédő Liga) a jej zneužitie. Poverenec pre Ligu... v Humennom kalvínsky farár Alexander (Sándor) Böszörményi obraňuje poslanie organizácie, jej činnosť v prospech detí, ktoré sa ich prostredníctvom dostanú nazad do spoločnosti.