Házi bajaink : Lerovandó tartozásunk - Tizenhetes
Úvaha autora článku o dôležitosti myšliensky na vytvorenie sochy Augustína (Ágoston) Treforta politika a publicistu, rodáka z Humenného. [Personálne údaje viď. Slovenský biografický slovník T-Ž.- Martin: MS, 1994.- S.117 a 118.]