Tömeges névmagyarositás
Dopisovateľ týždenníka Sajó-Vidék z Levoče informuje o maďarizačných snahách riaditeľa Učiteľského ústav v Spišskej Novej Vsi - Antona (Antala) Arányiho. Už 10 poslucháčov ústavu si pomaďarčilo mená a ďalší budú nasledovať ich príklad.