Conzervgyár Rimaszombaton
Konzerváreň v Rimavskej Sobote bude inštalovať svoje dielne v priestoroch hostinca "Zelený strom", ktorý bude prestavaný na tento účel v priebehu roku 1902. Základný kapitál - 1000 kusov účastín po 100 korún je možné v termíne do 5.04.1902 upísať v Sporiteľni Rimavská Sobota, Ľudovej banke, Priemyselnej banke a v Gemerskej sporiteľni a úverovej inštitúcii. Riaditeľ Emil Wagner st. pôsobil u svetoznámej firmy Tschurschenthaller v meste Bózen - Bolzano v Taliansku.