Nyilvános számadás és köszönet
Meštiansky čítací a konverzačný spolok v Plešivci pripravil 15.03.1902 premiéru divadelnej hry Ne bántsd a magyart! Osobitné poďakovanie vyjadril autor článku Júliusovi (Gyula) Pálovi za zapožičanie rukopisu divadelnej hry Ne bántsd a magyart! (Neubližuj Maďarovi!) Finančný zisk z podujatia predstavoval čiastku 143 korún 70 halierov. Článok obsahuje prehľad darcov.