Szinház - -i.
Kritické postrehy na adresu rožňavskej mestskej srpávy, obecenstva, hodnotenie jednotlivých predstavení a výkonov hercov. Nepriaznivo hodnotia výkony umelcov v Rátkayho ľudovej hre Csillaghullás. Herci neovládali svoje úlohy a tak bolo počuť hlas šepkára, ktorý znepokojoval a vyrušoval divákov.