Néprajzi nuzeum Dobsinám
Dobšiná má všetky predpoklady na vytvorenie národopisného múzea. Jeden z najlepších etnografov Dr. Anton (Antal) Herrmann už niekoľkokrát rokoval s predstaviteľmi mesta Dobšiná o zriadení takejto ustanovizne. Samuel (Samu) patrí medzi tých zberateľov a nadšencov, ktorí ho podporujú v tomto úsilí.