Emlékezzünk - SZIGMA
V poslednej časti spomienok sa nachádza výzva k občanom Rožňavy o identifikáciu domu, v ktorom sa Sándor Petőfi 3 dni v máji - júni 1845 počas svojho pobytu v meste zdržiaval. Podľa doterajších poznatkov to mohlo byť vo vtedajšom dome na Brzotínskej ulici. Sám Petőfi spomína hostinec. Socha Lajosovi Kossuthovi sa má postaviť zo zbierok obyvateľov.