Hatvan ezer korona - Thomán, Dávid
Úvodník venovaný háklivej problematike židovskej náboženskej obce v Humennom. Predseda Ľudovít (Lajos) Klein a jeho vyvolanie škandálu v synagóge. Nesplnený testament mecénky (Lina) Kranzthor, rod. Klein. Vysvetľujúce argumenty Dr.Dávida Thomána penzionovaného hlavného lekára Humenného.