A lyceumról
Referát o kultúrno-výchovnom podujatí Slobodného lýcea v Humennom dňa 18.12.1910. Úvodné vystúpenie -spev učiteľky z kláštora v Humennom. Učiteľ vyššej obchodnej školy Mikuláš (Miklós) Balogh rozobral dielo a život maďarského básnika Jánosa Aranya. Študent vyššej obchodnej školy doplnil podujatie recitáciou Aranyovej básne. Učasť na podujatí bola veľká. Výčitka na neukáznenosť niektorých účastníkov.