Utóhangok az elmaradt műkedvelői előadáshoz : A febr. 25-én félben maradt szinielőadásról a következő jelentést vettük
Dlhoočakávané ochotnícke predstavenie komédie Fratiška (Ferenca) Herczega Gyurkovicsove dievčatá dňa 25.02.1905 nebolo dohraté, pretože počas predstavenia jednej z herečiek - Leone Windt prišlo nevoľno a následne zomrela. Organizačná komisia sa obracia na divadelnú verejnosť vo veci vyzbieraného vstupného. Podáva návrh na jeho využitie. Aj pôvodne sa zisk mal použiť na výstavbu náhrobného pomníka bývalému riaditeľovi Evanjelického a.v. gymnázia v Rožňave Michalovi (MIhály) Oravczovi.